Följ med på ett läsäventyr

En av mina favoritförfattare är Shaun Tan. I morgon påbörjar jag ett lässamarbete om hans bok Ankomsten tillsammans med Katarina Lyckén, gymnasielärare i svenska på en gymnasieskola i Stockholm. Vi kommer att läsa boken tillsammans med våra elevgrupper. Eleverna kommer sedan att få olika uppgifter som utgår från boken. Vår mötesplats finns här. Kika gärna in och följ med på vår litterära resa.

5 Comments

  1. Jag läser Berättelser från yttre förorten nu. Mitt första möte med Shaun Tan och jag gillar skarpt. Ska bli spännande att följa ert projekt.

  2. Vad roligt att ni vill hänga med. Jag kommer att anknyta till andra verk av Tan i en av uppgifterna eleverna får, bland annat Berättelser från yttre förorten.

  3. Vad roligt med litterära resor och projekt.
    Själv så satsar jag massor på läsning och textsamtal, att det ska finnas elevnära böcker i skolbiblioteket.
    Nu läser vi ”Jenny” av Gardell. Ett måste för alla lärare och elever.

Comments are closed.